Lægning af fliser

Lægning af fliser er nemmere end de fleste tror. Alt det kræver er viden på området og det rette værktøj. Den nødvendige viden vil du have mulighed for at tilegne dig i denne artikel og ved at se videoer om emnet online.
Der er mange danskere der vælger at gøre det selv og i dette tilfælde, med lægning af fliser, giver det god mening at spare penge og udføre det selv. Det er nemlig ret ligetil.

1. step - Afgrænsning, udgravning og opbygning af bundsikring
Det første step starter med at du skal afgrænse det område der skal lægges naturstensfliser. Det kan du gøre via snore og et målebånd. Det kræver typisk at man er mindst to om arbejdet.
Snorene er ikke kun vigtigt i forhold til at afmærke arealet, men skal ligeledes markere højden af fliserne.
Når udregningerne er blevet lavet, vil den næste del bestå af udgravningen. Det kan du gøre via en mindre gravko, der kan lejes.

HUSK når du laver udgravningen, at den består af en bundsikring der helst skal være på ca. 30 cm, hvoraf mindst 15 centimeter skal bestå af grus.

2. step - Lav en kantsikring og komprimer gruset
Det næste step er at lave et afretningslag og en kantsikring på arealet. Det bør du gøre via blokke, der kan skæres via en vinkelsliber. Du skal herefter mixe en gang jordfugtig beton, som du kan benytte, når du skal placere kantblokkene på arealets hjørner.
Kantsikringer er afgørende for at holde fliserne på plads, men er kun relevante hvis de ikke støder op mod bygninger. Gør dele af fliserne det, vil en kantsikring ikke være relevant.

Når du har lavet alle dine kantsikringer og lagt blokkene i hjørnerne, kan du placere grus på arealet, som herefter komprimeres med en maskine.

3. step - Lægning af fliser
Det tredje step består i at lægge fliserne. Da der lægges flere lag grus, vil det typisk være nødvendigt at komprimere det af flere omgange.
Når du læggerne fliserne, bør du altid starte udefra og arbejde dig indad. De lægges forskudt, så de flugter midtvejs. Du vil derfor have behov for at udskære og lægge ‘halve’ fliser. Husk at afmåle dem, så de passer ind det givne sted.
Husk at afslutte med fugegrus som kan gå ned i sprækkerne på fliserne, og en fugevibrator for at skabe et godt og fuldendt udtryk.

Denne guide giver dig et klart indtryk af lægningsprocessen og de forskellige steps du skal igennem. Det er vigtigt at understrege, at forkert lagte fliser vil medføre problemer og du bør derfor sætte dig grundigt ind i emnet og se videoer, hvor du visuelt kan se fremgangsmåden.

Kommentarer er lukkede.